20.000 Ft vásárlás felett INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Kolloid zabpehely

KOLLOID ZABPEHELY

A kolloid zabpehely évszázadok óta gyógyír a viszkető, száraz vagy irritált bőrre. 

A kolloid állagú zab - más néven zabkolloid - természetes szaponintartalmának köszönhetően kíméletesen, de hatásosan tisztítja a bőrt és a szőrt, valamint segíthet a hidratálásban is.

 Bőrvédő

A zabkolloid intenzíven hidratáló védőréteget képez a bőrön. Különösen a száraz, érzékeny bőrűeknek lehet a segítségére, hiszen vízzel vagy folyadékkal elegyítve egy rendkívül hatásos védőréteget képez a bőrön, megakadályozva a nedvesség elszökését. 

 Gyulladáscsökkentő

A zab nagyon hatásos gyulladáscsökkentő, megszüntetheti a pirosságot, elmulaszthatja a viszketést és szabályozza a faggyútermelést. Gyengéd hámlasztóként is szolgálhat, miközben magas fehérjetartalmának köszönhetően intenzíven hidratálhatja a bőrt. 

 Bőrpuhító

Olyan zsírokat, fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással lehetnek a bőrre.

 Antioxidáns

Az antioxidánsok felveszik a harcot a szabad gyökök ellen, amelyek károsíthatják a szervezetet az oxidatív stressz révén, abban az esetben, ha a számuk túl magas. Egy tanulmány kimutatta, hogy a zabkolloid egyedülálló kémiai profilja csökkenti a citokinek, a fehérjék azon csoportját, amelyek gyulladást okoznak a szervezetben.

 Nyugtató

A zabkolloidot évszázadok óta használják a száraz, viszkető bőr megnyugtatására. Az egyedülálló antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyagai révén, az avenantramidok javíthatják a bőr egészségi állapotát.