20.000 Ft vásárlás felett INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Urea

UREA

 Az urea valószínűleg a kozmetikai kémia által alkalmazott leghatékonyabb hidratálóanyag. Az urea szerepe a bőrön belül az egészséges nedvességtartalom megőrzése.


Az urea a bőrünk felszíni rétegében is megtalálható anyag, egy természetes hidratáló faktor.

 Vízmegtartó

Az urea amellett, hogy a vízmolekulák megtartására képes, a viszketést is csillapítja. Nemcsak könnyen szívja fel a vizet, azaz erősen higroszkópikus, hanem nagyon magas a víztartalma is, ami mérsékli a bőrön keresztül elvesztett víz mennyiségét. Molekuláris szinten ez az anyag megváltoztatja az aminocsoportok és polipeptidek szerkezetét a bőrön belül, ami fontos a finom szövetek nedvességének megőrzéséhez.

 Gyógyító

Az urea segít felgyorsítani a bőr megújulási folyamatát, mert keratolitikus tulajdonsága is van, azaz felbontja az elhalt hámsejtek közötti kapcsolatokat, így részt vesz a lebontásukban és eltávolításukban, és ezzel is jelentősen javítja a bőr vízmegkötő képességét. 

 Gyulladáscsökkentő

Helyi érzéstelenítő hatást gyakorolhat a bőrre, mely nagyon hasznos a gyulladások és ciklikusan megjelenő gyulladások csökkentésében, azaz az érzékeny bőrre kifejezetten jó hatást gyakorol. 

 Támogató

Az urea támogatja bizonyos bőrtápláló, a bőrt ápoló anyagok behatolását az epidermiszbe. Ezért a jelentősen kiszáradt bőrön is gyors javulás érhető el ureás kezeléssel.